Mosaics Planas - Fabricants de material de construcció
Search
Close this search box.

Inici | Projectes

Terratzo interior

Desplaça cap amunt

Biblioteca Montserrat Abelló

Any construcció: 2018

Model terratzo: M15

Constructora: Construcciones Deco S.A.

Arquitecte: Ricard Mercader i Aurora Fernández

Ubicació: Plaça de les Glòries, Barcelona

Aquesta obra és especialment important per la firma, en la mesura en que es tracte del primer edifici públic de Barcelona amb Certificat BREEAM.

El LIBER Architecture Group (LAG) destaca la biblioteca Montserrat Abelló com un exemple arquitectònic inspirador en la web “Library Buildings in Europe”, on es recullen un seguit de biblioteques emblemàtiques de tot Europa.

CAI La Marina

Any construcció: 2022

Model terratzo: M44, Model realitza a mesura

Constructora: M Y J GRUAS S.A.

Arquitecte: MIBA Architects

Ubicació: Jardins de Cal Sèbio, Barcelona

El projecte de CAI La Marina, ens va permetre introduir un nou Model de terratzo al nostre catàleg, el Model M44.
Seguint les directius dels arquitectes de la obra, vam aconseguir donar modernitzar un dels models més antics del nostre catàleg, i, no ens pot agradar més el resultat.

Can Batlló

Any construcció: 2019

Model terratzo: M45

Constructora: UTE VIAS – CRC

Arquitecte: JAAS – Josep M. Julià i Capdevila

Ubicació: Gran Via de les Corts Catalanes, Barcelona

Preservant l’arquitectura industrial preexistent, i per donar continuïtat a les formes de formigó, es va optar per el Model CRC1 blanc, de base blanca i àrids contrastats de color fosc. El contrast de l’àrid fosc amb la base, sempre dissimula la junta reticulada i li dona una sensació de continuïtat.

Botiga Bimba y Lola

Model terratzo: 7N

Ubicació: Passeig de Gràcia, Barcelona

En aquesta ocasió, el projecte consisteix en l’especejament a mesura de peces monocapa de gran format segons les especificacions del projecte.

Centro Atención Intermedia Colisée Isabel Roig

Any construcció: 2015

Model terratzo: Carmen Rojo, en diferents mesures d’àrids

Ubicació: Sant Andreu, Barcelona

El Model escollit en el centre Socisanitari de Sant Andreu, va estar el Carmen Rojo, en diferents mesures d’àrids per diferenciar les diferents estances del Centre.

Els paraments verticals, també recoberts amb aquest mateix model de terratzo, és una tendència que s’està recuperant, ja que sempre es manté fàcilment net gràcies al fet que suporta sense problemes les humitats i les agressions dels productes de neteja.

Centro Penitenciario Figueres

Any construcció: 2014

Model terratzo: 429-8 (descatalogat)

Arquitecte: GINA, Barcelona Architets;  Jordi Fabré i Mercè Torras

Ubicació: Figueres, Girona

L’equipament té una superfície construïda de 61.642,43 metres quadrats, està preparat per acollir 1.174 interns i disposa de 620 cel·les, distribuïdes en nou mòduls i quatre unitats singulars.

El Centre Penitenciari Puig de les Basses consta de 17 edificis, on s’hi va instal·lar el Model 429-8, actualment descatalogat.

Cinemes FILMAX Gran Via

Any construcció: 2016

Model terratzo: 7N (610)

Arquitecte: AMOO Arquitectura; Josep Camps, Olga Felip, Aureli Mora, Omar Ornaque

Ubicació: L’Hospitalet de Llobregat

Els cinemes FILMAX de Gran Via llueixen el nostre model 7N (antic 610).

Es va escollir un terratzo negre de grans àrids blancs que simulessin l’efecte de les crispetes al terra, ajudant a evitar la sensació d’embrutiment durant les hores puntes en les que, pel tràfic de persones, els era impossible netejar. Una magnífica idea de l’equip d’arquitectes AMOO que van treballar en aquest projecte.

Clínica Universitat de Navarra

Any construcció: 2017

Model terratzo: CRC1 Blanc

Constructora: ARPADA

Arquitecte: IDOM

Ubicació: Madrid

L’elecció dels arquitectes de la Clínica Universitat de Navarra, va recaure en el nostre model CRC1 Blanco, que enriqueix l’arquitectura de l’edifici caracteritzat per un disseny modern i avantguardista.

El terratzo és un material ideal per a revestir grans superfícies d’escales i paviments: la seva resistència i facilitat de neteja el converteixen en un material especialment apreciat per a edificis oberts al públic, com els hospitals.

Els graons, també en el mateix Model, en forma de L i acabat polit com el terratzo, per tal de que tinguin propietats antilliscants, duent una regata antilliscant, el que proporciona una màxima adherència i seguretat, ja sigui en superfícies seques o humides.

Escola Arrabassada

Any construcció: 2022

Model: per als interiors, terratzo Model CRC1 Blanc i, per els exteriors formigó gris llis

Constructora: Benito Arnó e Hijos SAU

Arquitecte: Santiago Vives Sanfeliu

Ubicació: Tarragona

L’Escola Arrabassada, ha confiat amb Mosaics Planas pel paviment i graons de terratzo interior. Donat que es tracta d’una escola, ha estat necessari que el graó interior compti amb una tira buixardada en l’estesa per tal de que sigui antilliscant.

Pels exteriors, els graons de formigó color gris acabat llis, buscant una tonalitat quasi idèntica de les parets, es fabriquen sempre (al igual que els graons de terratzo) a mesura del projecte.

Hospital del Mar

Mosaics Planas, ha participat en nombroses de les ampliacions de l’Hospital del Mar de Barcelona. La firma Mosaics Planas ha fabricat els paviments interiors de terratzo, els exteriors, amb el mateix Model que l’interior però amb ranures antilliscants i, també el terratzo conductiu dels quiròfans.

Lycée Français de Barcelone

Model terratzo: Terratzo de vidre reciclat (S200)

El reciclatge de materials en l’àmbit de la construcció com en qualsevol altre sector, permet importants avantatges mediambientals, com la reducció del consum de matèries primeres . Reduir el nombre de residus a eliminar i enviar cada vegada més vidre al reciclatge garanteix una producció més sostenible i promou la lògica de l’economia circular, re introduint-los en el cicle productiu.

El terratzo de vidre reciclat aprofita el vidre rebutjat en fàbriques, procedent de l’ús post-industrial o del postconsum. La versatilitat del terratzo, permet que existeixi una gamma de models tan extensa com colors de vidre existeixen (blaus, vermells, marrons, verds i fins i tot, es pot fer amb mirall).

Oficines KNEM

Any construcció: 2021

Model terratzo: Gris BE nº 5

Arquitecte: B720 Fermín Vázquez Arquitectos

Ubicació: Poble nou, Barcelona

El terratzo és conegut pel seu fàcil manteniment i neteja, així com per la seva especial resistència i durabilitat, la qual cosa el converteix en una opció excel·lent per a espais d’alt trànsit com les oficines.

En aquesta ocasió, es va optar pel Model Gris BE nº5, la màxima expressió del terratzo més clàssic que contrasta amb les línies modernes de l’edifici.

Pavelló Municipal

Model terratzo: Micro Blanc Macael Quarcític Blanc

Obres: Pavelló Municipal de la Nória a Santa Coloma de Farners i Pavelló Municipal Malgrat de Mar.

Ubicació: Santa Coloma de Farners

Per a superfícies que pateixen un especial desgast o d’ús industrial, com poden ser, mercats, naus industrials, pistes esportives de hoquei o patinatge, entre d’altres, sempre recomanem la instal·lació de la Sèrie Granític.

Aquesta Sèrie es fabrica amb àrids de càrregues silíciques o quars que augmenten considerablement la resistència al desgast.

A les fotografies podem veure dos obres on s’ha subministrat el mateix Model de terratzo, el Pavelló Municipal de Santa Coloma i el de Malgrat de Mar.

Quirófans Clínica Girona

Any construcció: 2022

Model terratzo: 755-7

Constructora: UTE Rubau-Ortiz-Agefred

Arquitecte: PMMT

Ubicació: Girona

És molt important l’eliminació electricitat estàtica que s’acumula en sòls de sales de Raigs X, quiròfans, laboratoris, naus industrials…., per a això haurem de connectar la superfície del paviment de la sala amb el potencial zero, és a dir, a terra.

Aquest procés és imprescindible per a la seguretat de pacients i personal sanitari en aquestes sales o dels treballadors en el cas d’una nau industrial o similar. La no eliminació de l’electricitat estàtica pot produir fortes descàrregues elèctriques, explosions i incendis i produeix serioses lesions circulatòries als usuaris. És molt perillosa per a les persones que portin incorporat un marcapassos i poden produir accidents laborals per actes reflexos en descàrregues petites. Per a això, gràcies al paviment de terratzo conductiu, i al paquet de solucions, no sols de paviment, sinó d’elements auxiliars que ha dissenyat *Mosaics Planas, aconseguim complir amb el Reglament electrotècnic de baixa Tensió (RD 842/2002 de 2 d’agost) i la instrucció tècnica complementària BT38.

A més, l’acumulació de pols també s’accentua a conseqüència de l’electricitat estàtica, per la qual cosa, solem instal·lar el sòcol de mitjacanya perquè sigui més fàcil la neteja del paviment.

Restaurant Nino de Kuwait

Model terratzo: Lloses de terratzo de grans dimensiones

Arquitecte: ARCHJS

Ubicació: Kuwait

Al Restaurant Nino, a Kuwait, amb l’objectiu d’aprofitar al màxim l’espai, es van dissenyar diferents tipus de disposició dels seients mitjançant lloses de terratzo de grans dimensions, formant així bancs de terratzo.

El paviment, consta de lloses de terratzo de grans dimensions, que gràcies a la seva disposició i col·locació, conformen diferents dibuixos.

Cap Cotet

Any construcció: 2021

Model terratzo: Model Blanc especial i Model MB00

Constructora: Constructora CALAF

Arquitecte: BAAS ARQUITECTURA – Jordi Badia

Ubicació: Premià de Dalt, Maresme

Una joia arquitectònica de la que ens sentim orgullosos d’haver participat. En aquesta ocasió, la singularitat en el terratzo es va aconseguir amb el tall trapezoidal de les peces, tan en els paraments horitzontals com en paraments verticals.

CAP Malgrat (Ampliació)

Any construcció: 2022

Model terratzo: CRC1 Gris

Constructora: UTE Cap de Malgrat

Arquitecte: Belart Arquitectes Tècnics, S.L.P.

Ubicació: Malgrat de Mar, Maresme

En aquest cas, per l’elecció del terratzo de l’ampliació del CAP de Malgrat, es va tenir en compte el terratzo preexistent, el Model CRC1 Gris (Sèrie 700).

En ampliacions i reposicions, degut a varis factors, entre d’altres, el desgast del material, el canvi d’àrids de la cantera, diferents partides de fabricació… és impossible obtenir un terratzo exactament idèntic al preexistent.

No obstant, per obtenir un resultat pràcticament idèntic solem treballar amb una mostra del paviment instal·lat i, adaptem la nova fabricació a aquesta mostra, el que garanteix un molt bon resultat i, una diferencia pràcticament imperceptible.

CAP Sant Esteve de Sesrovires

Any construcció: 2022

Model terratzo: Micro Marfil

Constructora: Rossellginer

Arquitecte: Lluís Moran Molins

Ubicació: Sant Esteve Sesrovires, Barcelona

Quan es busquen tons neutres però amb una tonalitat més càlida que el blanc, el color Marfil sempre és una opció que recomanem. Aquest to es pot aconseguir en totes les Sèries, depenent de la mesura de l’àrid que ens interessi.

Centre Comercial Alzamora

Any construcció: 2002

Model terratzo: Terratzo vidre reciclat

Constructora: Engineering & Consulting

Arquitecte: L3 Arquitectos

Ubicació: Alacant

Aquest projecte és especialment important per a nosaltres, doncs va ser de les primeres grans instal·lacions on es va optar per un terratzo de vidre reciclat, un model que posteriorment es convertiria en un Model insígnia de la marca Mosaics Planas.

Escola Anglesola

Any construcció: 2021

Model terratzo: Blanc Especial

Constructora: Rehacsa

Arquitecte: Altabàs, Àlvaro, Raventós, Arquitectes, SCP

Direcció facultativa: Altabàs, Àlvaro, Raventós, Arquitectes, SCP/Guillermo Barenys y Asociados, SLP/PGI Engineering, SL

Ubicació: C/ Numància, Barcelona

Per a l’Escola d’Anglesola, es va escollir un dels Models més demandats del nostra catàleg, el Model Banc Especial.

Quan opteu per paviments de color blanc, el terratzo sempre és la millor opció de material en la mesura en que es tracta d’un material molt poc embrutidor i de fàcil manteniment. A més, al no haver juntes entre les peces, i ser omplertes amb vorada reticular especial, es crea un efecte de paviment continu i la superfície és completament plana.

Escola Camp Joliu

Any construcció: 2022

Model terratzo: Micro Blanc Macael

Constructora: Roacsa Construcciones

Arquitecte: Francesc Buixeda & Javier Ivorra

Ubicació: Arboç, Tarragona

L’Ampliació de l’escola de Camp Joliu d’Arboç, on es va escollir, tant per les escales de terratzo com per el paviment, el Model Micro Blanc Macael. Un color blanc molt natural gràcies a una lleu nota d’oxidació.

Escola els Encants de Barcelona

Any construcció: 2015

Model terratzo: Model especial a mesura

Constructora: Dragados

Arquitecte: Roger Mendez i Badias

Ubicació: Plaça de les Glòries, Barcelona

Aquest edifici finalista en l’edició dels premis FAD d’arquitectura 2016, aborda la construcció d’un projecte pedagògic pilot únic en el marc del sistema públic.

En aquest cas, es va optar per un model de terratzo blanc, fabricat a mesura, segons les especificacions de l’arquitecte, alternant diverses mesures d’àrid per tal de distingir les diferents zones de l’escola. En aquest sentit, es va alternar en les mateixes tonalitats de colors, diferents series, en concret, la Serie 900 (àrid fins a 3 mm) i de la Serie 600 (àrids diferents mesures segons especificacions).

Escola Jesús Salvador

Any construcció: 2021

Model terratzo: Micro Salmó

Constructora: Antoni Barba S.A.

Arquitecte: Javier Barba

Ubicació: Sabadell, Barcelona

El terratzo Mosaics Planas, va ser escollit pel que els alumnes sabadellencs en diuen les aules del futur, anomenades TELS (acrònim de Pensar en anglès, Preguntar-se, Aprendre i Compartir). El mobiliari és plegable i adaptable, són diàfanes i, fins i tot, compten amb una reproducció d’una àgora.

El terratzo s’estén de les aules, fins al pavelló principal, on la combinació dels colors suaus del terratzo amb els tons més vius del mobiliari, confereix un estil juvenil i fresc a les aules del Col·legi.

Escola Pla de Puig

Any construcció: 2022

Model terratzo: M11

Constructora: M. I J. GRUAS

Arquitecte: Coll-Leclerc

Ubicació: Sant Fruitós de Bages, Barcelona

En aquesta construcció s’ha tingut especial en compte les condicions ambientals, aplicant estratègies passives recomanades pel ICAEN i aconseguint una certificació energètica A de 22,73 kW/m2any i una demanda de calefacció de 11,3KWh/m² any molt per sota dels 15 kW/m²/any de l’estàndard Passivhaus. En els materials utilitzats, s’ha aconseguit minimitzar la petjada de CO₂ amb un balanç de terres gairebé zero.

El terratzo és un material que permet aconseguir la màxima eficiència energètica, gràcies a la seva alta capacitat d’aïllament tèrmic i acústic, permetent reduir el consum d’energia i l’impacte ambiental, pel que s’està convertint en una solució molt recurrent en paviments de construccions sostenibles.

Estació Tren Palautordera

Any construcció: 2023

Model terratzo: 7N (610)

Constructora: Calam Tapias Construccions SL 

Arquitecte: Arderiu & Morató Arquitectes SCP (A+M Arquitectes)

Ubicació: Santa Maria de Palau Tordera, Barcelona

En zones amb una alta intensitat de circulació, com pot ser estacions, museus, mercats, centres comercials, pistes de patinatge o poliesportius on es practiquen esports d’impacte, entre d’altres, el terratzo es presenta com un paviment de característiques idònies, doncs presenta una alta resistència als cops a més tenir un fàcil manteniment.

Habitatge El guateque

Any construcció: 2019

Model terratzo: Model M90 i 708NG1 (verd)

Arquitecte: Adrià Escolano David Steegmann

Ubicació: Passeig de la Mare de Deu del Coll 153, Barcelona

Un habitatge on s’ha optat per un paviment de terratzo, alternant, en diferents plantes, dos models completament diferents.

Les avantatjoses qualitats del terratzo, fan que sigui una opció immillorable per a habitatges, a més de la llarga vida útil i a la opció d’unificar un mateix model per exteriors i interiors, te una molt bona inèrcia tèrmica es a dir, tarda en canviar de temperatura en condicions de fred o calor, pel que atenua la necessitat de recórrer a aires condicionats o calefaccions. Així mateix, si ho combines amb terra radiant, tant amb aigua calenta (calefacció) com aigua freda (climatització), mantindrà la temperatura i la despesa en energia serà molt menor.

Habitatge La Galera House

Arquitecte: CAVAA Arquitectos

Lead arquitectes: Oriol Vañó, Jordi Calbetó

Aquest 2022 la nostra gran aposta són els nostres models més antics, buscant el predomini de l’àrid en color i grandària.

Habitatge Luna House

Any construcció: 2018

Model terratzo: Micro blanc especial

Arquitecte: Arquitectura G

Ubicació: Barcelona

El Model Micro Blanc especial, sempre resulta un gran aliat quan es pretén donar llum a les estances.

Habitatge Space ECH

Any construcció: 2020

Model terratzo: Blanc especial

Arquitecte: P-M-A-A | Adrián Jurado, Jaime Fernández, Magdalena Barceló, arquitectes.

Ubicació: Raval, Barcelona

Obra finalista dels Premis FAD, que combina espais diàfans amb monocromàtics. Ens agrada molt que les juntes siguin tant presents en aquest projecte.

Hospital Broggi

Any construcció: 2021

Model terratzo: 493-2

Constructora: Seclasa

Ubicació: Sant Joan Despí, Barcelona

En els quiròfans es va instal·lar el nostre terratzo conductiu que està especialment dissenyat per locals que precisin de la dissipació de carga electroestàtica com laboratoris electrònics, quiròfans, magatzems amb materials inflamables, sales amb equips electrònics, entre d’altres.

Hospital Clínic Granollers

Any construcció: 2023

Model terratzo: Micro Blanc Especial i mini gris B150, acabat mate

Constructora: UTE COMPLEX HOSPITALARI GRANOLLERS

Arquitecte: BAAS l CASA solo, Bernat M. Gato Blanco, Roger Pernas Vallès i Jordi Badia

Ubicació: Granollers, Barcelona

El més rellevant d’aquest paviment, a part del tall de la peça, és l’acabat del terratzo. En aquesta ocasió s’ha optat per no abrillantar el terratzo, pel que, s’aconsegueix aquest efecte mate que veiem.

L’abrillantat és un acabat que obtenim en fase de col·locació a obra, no és un acabat que s’adquireixi a fàbrica, per la qual cosa, qualsevol model de terratzo polit, es pot o no abrillantar, inclús se li pot donar aquest acabat mate en només algunes zones i, a més, posteriorment si es considerés abrillantar la peça, es podria fer.

Hospital Mollet del Vallés

Any construcció: 2010

Model terratzo: Model Blanc Especial

Arquitecte: Corea Moran Arquitectura

Ubicació: Mollet del Vallés, Barcelona

Actualment, i després de tants anys, el terratzo es continua presentant com un dels materials que ofereix una major resistència i durabilitat, el que el converteix en la solució ideal per a paviments d’Hospitals i Centres Sanitaris per el seu fàcil i econòmic manteniment.

A més, gràcies a la seva versatilitat, alternant diferents tonalitats de terratzo o de mesures d’àrid, podem distingir diferents estàncies.

Hospital Sant Joan de Déu

Any construcció: 2010 i successives ampliacions

Model terratzo: Micro Blanc Macael

Arquitecte: Llongueras Clotet Arquitectes

Ubicació: Esplugues del Llobregat, Barcelona

Més de 6.000 m2 de terratzo instal·lats a L’Hospital de Sant Joan de Déu, un edifici que ha sigut guanyador de nombrosos premis a l’arquitectura, tant nacionals com internacionals, cobrant especial importància el disseny interior de l’edifici i, el sistema de senyalització i comunicació visual.

Hospital Santa Caterina

Any construcció: 2004, també les següents ampliacions i reformes

Model terratzo: Carmen Rojo

Constructora: NECSO

Arquitecte: Manuel Brullet i Tenas, Alfonso de Luna i Colldefors, Albert de Pineda i Àlvarez de Pinearq SLP

Ubicació: Salt, Girona

Més de 20.000 m2 de superfície de terratzo amb el Model Carmen Rojo, en diferents mesures d’àrids per diferenciar les diferents estàncies de l’Hospital.

En Hospitals, solem recomanar sempre el sòcol de mitja canya, que te una forma arrodonida, que facilita la neteja del paviment, sobretot en quiròfans on instal·lem el terratzo conductor.

Institut les Aimerigues

Any construcció: 2018

Model terratzo: Micro MB 00

Constructora: Construcciones Obras Públicas y Civiles SA (COPCISA) l Vías y Construcciones SA (Grupo ACS) 

Arquitecte: Barceló Balanzó Arquitectes l Montero-Gràcia Arquitectes SCP (MG Arquitectes)

Ubicació: Terrasa, Barcelona

Sense cap dubte, aquest projecte és un exemple més de com la tradició del paviment del Model MB 00 de terratzo pot ser una solució extremadament sofisticada per qualsevol classe de disseny, des del més tradicional al més modern.

El terratzo, per les seves altíssimes prestacions, és l’elecció perfecta per grans superfícies subjectes a un elevat trànsit de vianants. La durabilitat i facilitat de manteniment del terratzo són les principals característiques que porten els dissenyadors i arquitectes a seleccionar el paviment de terratzo, sense haver de renunciar a l’elegància i estil.

Museu MNAC

Fa més de 30 anys més de 25.000 m2 de terratzo Planas van ser instal·lats en una dels edificis més emblemàtics de Catalunya. Avui dia, en moltes de les zones encara hi ha el mateix terratzo, instal·lat.

Aquesta obra, és un dels millors exemples de la durabilitat del terratzo, i de la seva idoneïtat en espais molt concorreguts i de ús intens.

Restaurant Boca Boca

Juntament amb el despatx d’arquitectes EstudioFabric, vam dissenyar un terratzo de vidre reciclat de botelles d’aigua (color blau) amb un fons blanc.

En primer lloc, cal escollir la base, doncs, existeixen varies opcions per a una base blanca. En aquest cas, es va optar per escollir una base de micro blanc especial, doncs, els arquitectes no volien que hi hagués oxidació en la base i, que fos completament blanca.

En segon lloc, es va procedir a l’elecció de la mesura de l’àrid. En aquest cas, es van alternar dues mesures diferents.

Per últim, es va escollir la proporció d’àrid que es volia per a cadascuna de les mesures.

I, una vegada fabricada la mostra i validada per l’arquitecte, ja podem donar nom al Model i procedir a la fabricació segons els metratge del projecte.

Restaurant Pizzeria Massa

Any construcció: 2016

Model terratzo: 7N

Arquitecte: Tomeu Ramis, Aixa del rey, Bárbara Vich de FLEXOARQUITECTURA

Ubicació: Barcelona

En aquesta obra, el paviment cobra una especial rellevància, utilitzant el mateix Model de terratzo per a paraments verticals, es projecta una major sensació d’espai i continuïtat en el paviment.

Soho Beach House

Aquest projecte va suposar tot un repte a nivell de fabricació doncs, normalment els dissenys a mesura, consisteixen en l’elecció d’àrids i bases, conformant un model únic per un projecte concret.

No obstant, en aquest cas, el repte no era entendre i projectar la idea de Model de l’arquitecte, sinó, que el que es pretenia era que el format del terratzo fos de 5×5 cm. Donat que aquest format hagués suposat grans inconvenients en la col·locació del terratzo, es va optar per un format de 40×40 cm amb unes ranures que visualment simulaven un terratzo de format 5×5 cm.

El resultat no ens pot agradar més, i tot i el pas del temps, les ranures s’han mantingut completament intactes.

Tanatori de Viladecans

Any construcció: 2014

Model terratzo: MB 00

Constructora: VOPI 4 S.A.

Arquitecte: Bjaass, Blai Pérez I Jordi Ramos

Ubicació: Viladecans, Baix Llobregat

El nostre Model de terratzo més sofisticat, el Model MB 00, va ser l’escollit per l’emblemàtic edifici del Tanatori de Viladecans, tant en el paviment com en el revestiment de les escales, on s’ha aplicat un acabat granallat en cadascun dels esglaons per crear una àrea de resistència al lliscament.

Universitat Bellvitge Barcelona

Any construcció: 2013

Model terratzo: Model MB 00 i Blanc especial

Constructora: U.T.E. AULARI BELLVITGE (Impulsa-Ortiz-Agefred)

Arquitecte: Albert de Pineda – PINEARQ

Ubicació: L’Hospitalet de Llobregat, Barcelona

El Campus de Ciències de la Salut de Bellvitge de la Universitat de Barcelona (UB), el terratzo és el gran protagonista. Amb el tall de peces rectangular, aconseguim combinar dos colors  presents en tot l’edifici. Cal tenir present que sempre recomanem que el tall de la peça, quan forma part del disseny del paviment, es realitzi a fàbrica i s’entregui tallat a la obra.

Habitatges Hospitalet Housing

Any construcció: 2022

Model terratzo: Habitatges paviments amb micro marfil Ocre 100 de 40×40. Zones comuns i escales amb model M-10 marfi

Constructora: Luis Pares, s.a. 

Arquitecte: b720 Fermín Vázquez Arquitectos

Ubicació: C/ Leonardo Da Vinci- Hospitalet de Llobregat

Es tracta de un edifici d’habitatges “build to rent” dissenyat per el despatx d’arquitectes b720 Fermin Vázquez Arquitectos, guanyadora del premi A+ by Daikin al millor projecta d’arquitectura d’habitatge  plurifamiliar.

Per l’interior dels habitatges es va escollir un terratzo de color ocre pàl·lid, el seu nul manteniment, fàcil neteja, l’absència de juntes entre peces, la elegància natural, excel·lent comportament tèrmic, el compliment normativa de lliscament i altres avantatges el fan un paviment excel·lent per l’usuari. Per altre costat les avantatges tècniques com la instal·lació prèvia als envans, no cal fer una xapa de compressió, el polit “in situ” un cop acabada la obra .. el fan un paviment idoni per el constructor, donat la elevada producció i cost.

Per les zones comuns i escales es va escollir un color Marfil, molt adequat amb la resta de materials de l’edifici. Les escales son de una peça a 90º, de fàcil neteja i nul manteniment.

Com es pot veure a les imatges es un edifici molt funcional on els nostres paviments hi juguen un paper molt important tant per el prescriptor i constructor, com per l’usuari final.  El terratzo es un paviment ideal, sens dubte, per la pavimentació d’habitatges, molt pràctic, sense manteniment, de molt fàcil neteja i sense cap tipus de patologia posterior.

Habitatges unifamiliars i plurifamiliars

El terratzo  es  un paviment ideal per la construcció d’habitatges, tant unifamiliars, com plurifamiliars. Les avantatges d’aquest producte son nombroses, per tots els integrants dels sistema, promotors, arquitectes, Direccions facultatives, constructors i usuaris finals es beneficien de les avantatges d’aquest producte.

Avantatges estètiques

 • Versàtil: Infinitats de dissenys i colors que permeten crear espais únics.
 • Personalitzable: Permet crear el teu propi disseny a mesura.
 • Atemporal: A Mosaics Planas hem reinterpretat el terratzo venecià més clàssic per adaptar-lo a espais de disseny contemporanis i actuals, sense perdre mai la seva essència.
 • Producte artificial amb fabricat amb el 100% de productes naturals. 
 • Possilitat d’escollir l’acabat superficial (brillant, mate, buixardat, granallat, envellit…) 
 • Fabricació d’escales, sòcols, arrambladors i elements decoratius varis amb el mateix model que el paviment. 
 • Fabricació d’encimeres o mostradors.
 • Revestiments verticals (gran duresa, poc manteniment, fàcil neteja, integració espai) 
 • Combinació de models (positiu-negatiu color de l’àrid i de la base ) 
 • Fabricació de peces per persones amb deficiència visual amb les mateixes característiques estètiques ( peces guia, botons, de vigilància ..)

 Avantatges tècniques:

 • Instal·lació prèvia i a sota els envans interiors (elevada producció obra, fàcil instal·lació Pladur o tàbics ceràmics, possibilitat de modificació separacions..)
 • No hi ha bisells  entre peces (fàcil manteniment i neteja, soroll nul)
 • Instal·lació de lamina d’impacte i de lamina tèrmica sense haver de fer xapa de compressió (cost, rapidesa instal·lació, menys gruix total de paviment, rapidesa execució obra).
 • Possibilitat de tornar a polir i restaurar el paviment, per castigat que estigui.
 • Fàcil manteniment i neteja.
 • En tenir una superfície molt llisa no atrapa la brutícia de les sabates. 
 • Cara de reves molt adherent al morter o ciment cola d’enganxada.
 • Excelent comportament térmic en terres radiants (uniforme transmissió del calor)
 • Compliment de la normativa de lliscament de fins a C3 (apte exteriors)
 • Certificacions mediambientals, BREAM, LEED.